分唔到電線顏色嘅時候的處理方法

分唔到電線顏色嘅時候的處理方法
「我係香港電工」

其實一般電線顏色香港電工師傅都簡單分別倒。但有時四線顏色區分不太明顯時(或者唔明上一手做法),處理方法應該可以將三條截面一樣的為火線,截面稍小的為零線。變壓器或許是控制迴路電源,如380V,接到任意兩條火線上;如是220V,則接一條火線,一條零線。

實際操作安全為上,電線顏色區別紅色是火線,電線顏色藍色是零線,黃色或黃白相間是地線。相線一般是黃、綠、紅,保護中性線(PEN線)是黑色,保護線(PE線)是黃綠雙色線,保護線在任何情況下都嚴禁作相線使用。希望香港電工師傅覺得有用。

「我係香港電工」
#香港電工 #電工師傅 #電工電線 #電線顏色

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s